Härliga ritter i underbar natur på vältränade kloka och arbetsvilliga Islandshästar.

Med Åsa som vår turguide rider vi ut 3 timmar på lördags morgonen, efter lunch ytterligare tre timmar. På söndagen rider vi 4 timmar på förmiddagen innan vi slutar av med lunch.

Naturen är kuperad och nästan tom på människor, vi passerar utsiktspunkter, glittrande sjöar och porlande bäckar.
Boendet är i mysigt renoverat timmerhus på gården i två eller trebäddsrum med dusch och toalett i varje rum. Middagen äter vi i gårdens pub, där man även kan sitta om kvällarna.
Maten är lokal och innehåller rikligt med fisk och vilt. Möjlighet till shopping av lokala hantverk.

Vistelsens längd

3 dagar, 2 nätter med 2 dagar till häst.

Boende

Ni bor i gårdens gamla timrade drängstuga. Där finns en storstuga med kök samt två dubbelrum och ett trebäddsrum, med dusch och toalett i varje rum. Eller i det gamla Visthuset med två små ”sviter” den ena med tre bäddar och den andre med två, dusch och toalett i helkaklade badrum samt pentry i varje svit. Lakan och handdukar ingår.

Helpension

All mat från ankomst till avfärd ingår. Alkoholdrycker serveras men ingår inte. Vi serverar hemlagad mat, baserad på årstid och lokalt producerad. Vi har alltid inslag av vilt och ädelfisk från sjön Sommen. Vi försöker ta fram det bästa av det svenska köket baserad på den traditionella husmanskosten och riktiga råvaror.

 

Hästar

Islandshästar, tränade att vara trygga och lydiga.

Ridnivå

För att följa med på helgen krävs att man behärskar hästen i skritt, trav och galopp.

Ålder och vikt

Miniålder 12 år i målsmans sällskap med dokumenterad ridkunnighet, annars 18 år, maxvikt 90 kg.

Gruppstorlek och guide

Max 7 ryttare som leds av Åsa en mycket kompetent guide och B-instruktör.

Ingår

Shortchaps, godkänd hjälm och regnponcho.

Försäkring

Helgen omfattas av lagstadgad resegaranti och gården har sin verksamhet försäkrad. Du bör dock se till att du har fullgott försäkringsskydd.

Transport

Närmaste tågstation är Tranås  eller Eksjö/Nässjö.

Säsong

Januari till oktober

Pris

3.950 kr.  Enkelrumstillägg 1500 kr.

Extra dagar

Möjlighet att välja till extra dagar

 


Program

Fredag
Ankomst under dagen. Tid att landa, boa in dig, träffa kommande ridkompisar, besöka hästarna i hagen och låta axlarna sjunka ner en tum.  Ifall du kommer med bil har du fått en vägbeskrivning från oss. Middag serveras och fredag kväll är det clinic om Islandshästens historia, gångarter mm. Gårdens pub är som alla kvällar öppen för dig.

Lördag
Vi rider iväg på morgonen längs slingrande skogsvägar och stigar i vår underbara storskog med glittrande öde sjöar och porlande bäckar. Nu är vi i älgens, lons och kungsörnens rike, men våra härdiga Islandshästar är en del av denna miljö, trygga och fulla av energi.
Lunchpausen tar vi ute i naturen, där både vi och hästarna även får vila lite. Vi kommer att rida uppe på en underbar rullstensås, rida rätt ut i storskogen och snirkla oss fram mellan trädstammarna och den mjuka gröna mossan.
Middagen äter vi som vanligt gemensamt. Lördagskvällar brukar det dessutom dyka upp folk från bygden i puben.

Söndag
Efter frukosten rider vi ut en härlig runda, kanske ner vid stranden intill en av våra många sjöar eller in i skogarna. Vi avslutar med lunch på gården.

Bokning villkor priser

Datum

Veckoslut januari till oktober

Anmälan / Preliminärbokning

Preliminärboka din tur direkt via internet, per brev, fax eller telefon. Din plats är då preliminärt bokad åt dig, och vi översänder en bokningsbekräftelse till dig.

Bokningsbekräftelse / Bokningsavgift

Så fort du får en bokningsbekräftelse så betalar du som handpenning en bokningsavgift om 1 000 SEK. Vill du ha avbokningsskydd betalar du en avbokningsavgift om 200 SEK utöver priset för turen. Resterande belopp betalar du in senast 30 dagar före avfärd. Bokning senare än trettio dagar före avgång. Bokar du senare än 30 dagar före avfärd betalar du hela beloppet omgående.

Avbokning

Är det mindre än 30 dagar och mer än 14 dagar får du betala 50%. Är det mindre än två veckor kvar till avresa får du betala hela resans pris.

Avbokningsskydd

Skyddet begränsar kostnaden för avbeställning till max 200 sek om du eller din medresenär avbeställer på grund av sjukdom. Du måste styrka sjukdom med läkarintyg. Skyddet gäller även om en nära släkting insjuknar eller om något oförutsett inträffar som omöjliggör din semester. Det till exempel handla om en brand i ditt hem.

Bokning via återförsäljare

Bokar du via någon av våra återförsäljare, gäller deras bokningsregler.

Resegaranti

Kalvefalls har den resegaranti som lagen kräver, för våra gästers trygghet.

Försäkringar

Vi har vår verksamhet försäkrad, men uppmanar våra gäster att även de se till att ha fullgott försäkringsskydd.

Säkerhet

Vi gör allt i vår makt för att ni skall vara säkra hos oss, våra hästar tränas att vara mycket trygga och säkra, vi har godkända ridhjälmar åt alla. Vi kan även ge första hjälpen och hjärt-lungräddning.

Det är viktigt för oss att i förväg veta om våra gäster har allergier, eller andra problem som kan komma akut, så att vi kan vara förberedda att hjälpa till på bästa sätt. Våra guiders direktiv skall följas för högsta möjliga säkerhet, vi går alltid igenom säkerhetsfrågorna innan en aktivitet startas.

För mer info, ring 0140-91133, eller maila asa@kalvefalls.se